A keceli polgármester kizárását kezdeményezik a Fidesz helyi vezetői

politika
2014 október 21., 08:12
comments 130

Hétfőn került nyilvánosságra az a 2012-es hangfelvétel, amelyen Haszilló Ferenc zsidózik és kivégzéseket sürget. Kedden Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint Kerényi János regionális igazgató közleményt adtak ki, amelyben azt kérik Haszillótól, hogy mondjon le polgármesteri mandátumáról.

"A leközölt hangfelvételen elhangzó, emberi méltóságot durván sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő és megalázó mondatok nem méltóak egy polgármesterhez és a Fidesz Magyar Polgári Szövetséghez. Ezért kezdeményezzük Haszilló Ferencnek a Fideszből történő kizárását és egyúttal felkérjük polgármester urat, hogy a megszerzett mandátumáról azonnali hatállyal mondjon le" – olvasható a közleményben.

Az MTI próbálta elérni a polgármestert, de a mobiltelefonja ki van kapcsolva. A keceli polgármesteri hivatalban azt a tájékoztatást adták, hogy Haszilló Ferenc hétfőn szabadságot vett ki, ők sem érik el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.