Fantasztikus közös sikerünk: 444 ember hozta haza eddig adózatlan jövedelmét

gazdaság
2014 október 21., 03:39
comments 42

A stabilitás megtakarítási értékszámlák lényege, hogy ha magánszemélyek legkevesebb ötmillió forintot elhelyeznek ezen külföldi forrásból, akkor ennek az összegnek a származását és a közteherfizetést nem firtatja a NAV. A Napi Gazdaság cikke szerint az év eleje óta közel 30 milliárd forint érkezett ezekre a számlákra, miután

összesen 444 személy döntött úgy, hogy hazahozza adózatlan jövedelmét.

A lap gyorselemzése szerint óvatosak a főleg Svájcból hazahozott pénzek gazdái, mert az eddigi három negyedévben hasonló ütemben bővült az utalások összege.

A konstrukció úgy van kialakítva, hogy olyan nagyot ne bukhasson az offshoreból hazautalt pénzek tulaja, mivel idősávos adókulccsal működik, és ezért aki kibírja, hogy öt évig ne nyúljon a pénzhez, az igen jól jár, mert onnantól adómentesen rendelkezhet az összeg felett, ami még el is kezd kamatozni a mindenkori állampapírhozamokkal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.