Járványos agyvelőgyulladásban halt meg egy kisgyerek Szentgotthárdon

Egészségügy
2014 október 21., 03:29
comments 6

Az ÁNTSZ hétfő délután jelentette a halál okát. Közleményük szerint megkerestek mindenkit, aki kapcsolatba léphetett a gyermekkel. Egyelőre annyit tudni, hogy a gyerek a Játékvár Óvodába járt, ezért itt most különösen figyelnek az esetlegesen belázasodó gyerekekre.

A nyugat.hu cikkében megszólaló szülő szerint hétfőn tudták meg, hogy a pénteken még az óvodában játszó kislány szombatra rosszul lett. Hiába került kórházba, a belázasodott lány estére elhunyt. A szülő szerint pánik tört ki köztük, főleg mivel egészen délutánig nem kaptak semmiféle tájékoztatást. A nap folyamán amúgy szülők tömegei vitték inkább haza gyerekeiket.

„Jelenleg én is, mint minden anyuka, úgy ülök itthon totál készen idegileg, hogy nem tudjuk, mivel állunk szemben! Kell-e a mi gyermekünknek gyógyszer? Miért nem hív, ír valaki, aki kompetens személy (óvodavezető, ÁNTSZ, akárki), hogy mit tegyünk? Vigyük bölcsibe őket? Vagy még az utcára se??

- szerepel még a lapnak írt levélben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.