A kormányzó házához vonulnak a hongkongi tüntetők

külföld
2014 október 22., 04:42
comments 4
photo_camera 2014. október 21. Fotó: AFP Nicolas ASFOURI

A mai nap folyamán újabb gigademonstrációt tartanak a kínai kormánnyal lojális kormányzó, Leung Csun-jing háza előtt a diákok. Egy hónapja indultak az illedelmes tüntetések, amelyeknek a hátteréről itt írtunk részletesen, illetve beszámoltunk a tüntetőket támogató, de őket féltő egyetemi tanár nyílt leveléről is.

A kormányzó és a demokratikus választásokat követelő diákok tárgyalásaitól eleve nem vártak áttörést, mert nagyon távol voltak az állaspontok, de még a minimális várakozásokat is alulmúlták az eredmények. A kormánypárt maximum a jelöltállítási folyamat lazítását ígérte volna meg, amiről a diákok hallani sem akartak. Visszatérnek a sárga esernyők az utcára. Reméljük, a rendőrség ezúttal nem fogja erőszakosan szétverni a demonstrációt. (Reuters)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.