Kirúgták az MTVA szerkesztőjét, mert bunkó volt

Média
2014 október 22., 13:16
comments 23

A Polgári Platform keddi közleményére, Antall István a közmédia Gondolatjel című műsorának szerkesztője válaszolt. A PP azt írta, hogy amíg a NAV korrupció gyanújával hírbe hozott vezetői nem tisztázzák magukat, függesszenek fel mindennemű adóellenőrzést, mert amíg nem cáfolnak, az adóhatóságnak nincs erkölcsi alapja, hogy bármilyen ellenőrzést végezzen magyar állampolgárok üzleteit és magánjövedelmeit érintő ügyekben.

Az MTVA erre azt válaszolta:

Szerintem a polgári jogszokás szerint, tehát az ártatlanság vélelmét figyelembe véve előbb a vádakat kellene igazolni - nem? Hacsak nem politikáról van szó, mert akkor a jog le van tojva... Polgárkáim Kész vagyok tőletek. Antall István.”

Kész Zoltán, a Polgári Platform elnöke erről a Facebookon számolt be.

Az MTVA erre bocsánatot kért, és az alábbi közleményben közölte, hogy kirúgták a szerkesztőt:

„Az MTVA még aznap, 2014. október 21-én reagált az üggyel kapcsolatban, közölte, hogy elfogadhatatlannak tartja a szerkesztő válaszát és azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól. 2014. október 22-én az MTVA megvizsgálta az eset összes körülményeit és megszüntette az érintett munkaviszonyát.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.