Lövöldöztek a kanadai parlamentben

külföld
2014 október 22., 13:35
comments 23

Helyi idő szerint délelőtt 10 körül egy férfi tüzet nyitott az ottavai Nemzeti Háborús Emlékműnél őrt álló katonákra. Egyiküket el is találta, őt mentők vitték el. A támadó ezután elszaladt az emlékmű közelében lévő parlament felé. A rendőrség lezárta a környéket, a miniszterelnököt és a parlamenti képviselők többségét biztonságba helyezték.

A támadó mégis bejutott a parlamentbe, és a bent lévő képviselők szerint ott is lövések dördültek. Meg ezen a videón is úgy tűnik, hogy lövöldözés van.

A környéken dolgozókat figyelmeztették, a terület teljesen kiürült, a parlament körüli épületeket és a háztetőket rendőrök szállták meg. A Guardian azt írja, hogy a rendőrség már őrizetbe vett egy embert, de egyelőre nem erősítették meg, hogy ő a lövöldöző. Annyit mondtak, hogy jelenleg nincs lövöldözés a lezárt területen.

Az MTI meg közben megírta, hogy agyonlőttek egy fegyverest a rendfenntartók a kanadai parlamentben, de a hírt a rendőrség még nem erősítette meg. A rendőrség első közleménye még arról szólt, hogy egy vagy két gyanúsítottat keresnek a parlamenti lövöldözéssel kapcsolatban.

Itt élőben lehet követni az eseményeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.