Máté Bencéé az év madárfotója

természet
2014 október 22., 15:46
comments 39
photo_camera Máté Bence: Nagy Göncöl. Szürke gémek a Kiskunsági Nemzeti Parkban (forrás: http://www.nhm.ac.uk/)

A BBC Wildlife Magazin és a Brit Természettudományi Múzeum rangos természetfotós versenyén díjazták a magyar fotós munkáját. A Nagy Göncöl nevű kép szürke gémeket ábrázol.

A kép készítéséről a fotós a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy „sokéves előkészület után,

lesben 74 eltöltött éjszaka és rengeteg technikai kísérletezés eredménye.”

A képet állványra helyezett fényképezőgéppel, kézzel exponálta, nem pedig távirányítással. Máté Bence, akit egyéb kategóriákban már négyszer díjaztak a korábbi években, nem is akart idén indulni, mert állítása szerint nem volt elég erős anyaga. Ezt az egy képet küldte be, és milyen jól tette.

A zsűri fődíját Michael ‘Nick’ Nichols amerikai fényképész nyerte egy, a Serengeti Nemzeti Parkban készített, fekete-fehér oroszlánfotóval. A többi képet megtekintheti a múzeum honlapján, és érdemes felkeresni Máté Bence személyes honlapját is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.