Mennyit hozhat az államnak az internetadó?

gazdaság
2014 október 22., 09:15
comments 62

A Portfolio számolgatott az OSAP 2013 végi adatai alapján.

jack-black-szamol

Eszerint 37 adatszolgáltatóra közel 175 milliárd forint adóteher jutna, de ehhez még hozzá kell becsülni 414 kis internetszolgáltató forgalmi adatait – ez 10-20 százalékkal növelheti a forgalmi adatokat.

Így kb. 200 milliárd forint lenne az adóteher, ha minden megkezdett gigabyte 150 Ft adót von maga után. Az adatforgalom idén tovább nőhetett, mivel évente jellemzően 10-20 százalékot szokott, így 220 milliárd forint is lehetne az idei adóteher.

Tehát: Ha 20 milliárd adóforint a cél, akkor nem 150, hanem csak 14-15 forint kéne, hogy legyen a gigabyte-onkénti adó. Ha az NGM tényleg kiszab egy felső határt, akkor változhat az állás, de egyelőre erről nem tudni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.