Térdzokni, befőzőgumi és garnélarák

politika
2014 október 22., 03:36
comments 56

rak

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bűncselekmények gyanújának sorát állapította meg a Norvég Civil Alapok pénzosztási gyakorlatában indított Kehi vizsgálat. Mondjuk ezen persze nem lepődtünk meg.

A napilap szerint a pályázatok elbírálásával megbízott alapítványok - az Ökotárs, a Demnet, és az Autonómia Alapítvány - igyekeztek eltüntetni a működésükre vonatkozó adatokat, amint hírét vették a vizsgálatnak. Az alapítványok és a norvég kormány szerint a Kehinek semmilyen jogalapja sincs vizsgálni őket.

A Kehi 63 konkrét  pályázatot vizsgált, és 61 esetben állapítottak meg kisebb-nagyobb szabálytalanságot. A leggyakoribb szabálytalanság a megvalósítási határidő utólagos módosítása. A költségvetési csalás gyanúját veti fel emellett a támogatási céllal össze nem függő költségek elszámolása, erre csak egy példa, hogy a

„kulturális örökség felhasználása az egyéni szocializáció fejlesztésében” elnevezésű projektnél térdzokni, befőzőgumi és garnélarák elszámolását is elfogadta az Ökotárs.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.