Egy rém rendes család és az '56 szellemét ápoló kommunista-exfőrendőr

ünnep
2014 október 23., 15:41
comments 86
photo_camera Csuka nyugalmazott tábori püspök Kocsis polgármesternek gratulál. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A nemzeti ünnepek legszebb pillanatai mégis azok, amikor kitüntetgetik egymást barátok, családtagok, munkatársak. Ilyenkor részesévé válnak kvázi nagy korok nagy tetteinek, odahelyezhetik magukat, ahova mindig is szerették volna: a mártírok, hősök mellé.

Idősebb Lomnici Zoltán, mint az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke (hatalmas szabadságharcosmúlttal rendelkezik: 1954-ben született, 1981 óta dolgozik bíróságon, 2002 és 2009 között a Legelsőbb Bíróság elnöke volt) péládul tegnap kitüntette az ifjabbik Lomnicit (aki nem csak kiváló hazaszerető és 56-szellemű alkotmányjogász, de még a CÖF szóvivője is).

Aszongya: „Az ünnepségen hazaszeretetéért, példamutató nemzeti elkötelezettségéért és 1956 eszméjének őrzéséért, ápolásáért kitüntetéseket adományozott az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Szövetsége mások mellett ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásznak, dr. Túrós Andrásnak, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének és Kocsis Máté polgármesternek. Az elismeréseket Csuka Tamás nyugdíjas református tábori püspök és Lomnici Zoltán adta át.” (Az MTI tudósítása a Magyar Nemzetben a világszövetség és a józsefvárosi polgármester Corvin közi megemlékezéséről.)

Egyébként dr. Túrós talán még ifj. Lomnicinál is jelentősebb ápolója 1956 örökségének, szellemiségének, hiszen 1966-ban végzett a közismerten 56-os szellemiségű BM rendőrtiszt főiskolán ('56 előtt, '56 szellemét mintegy megelőlegezve Dzsezsinszkíj főiskolának hívták), 1977-től az '56 örökségét tűzön-vizen át ápoló ózdi városi kapitányság vezetője, 1982 és 89 között a talán még 56-osabb szellemiségű Borsod megyei rendőrfőkapitányság vezetője volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.