https://img.444.hu/humanplatform_6.jpg

Tüntetnek a Blahán

POLITIKA
2014 október 23., 14:28
comments 381

A helyszínről jelentkező Herczeg Márk elmondása szerint nagyjából 800-1000 ember lehet a Humán Platform szervezésében összehozott ellenzéki tüntetés kezdetekor, ami a Tedd magad szabaddá! címet kapta.

photo_camera Fontos fejlemény, hogy a minden tüntetésen felbukkanó Józsi bácsi szerzett egy társat, aki segít neki táblát tartani. (Fotók: Botos Tamás)

A rendezvény a szokásos koreográfia szerint beszédek ment, felszólalt Ferge Zsuzsa szociológus, Várady Zsolt, az iWiW alapítója és Kapronczay Stefánia, a TASZ társelnöke is.

humanplatform_7

A szervezők az esemény oldalán azt írták, hogy "a tüntetés a szabadsághiányról, a politika visszaszerzéséről, az egyenlőtlenségről szól, azon belül tematizálja a szegények, a közmunkások és a cigányság helyzetét. Mindezeken túl a civil szervezetek megszólalásának ad teret, és legfőképp a jelenlegi nehéz helyzetekre adható tudatos állampolgári válaszokat segíti elő. Mindemellett szó lesz olyan aktuális témákról is, mint az internetadó és az amerikai kitiltási botrány."

humanplatform_9

Várady Zsolt arról beszélt, hogy jó ideje keresi a közösséget Magyarországon, de nem találja. Így jött rá, hogy dolgozni kell érte. Az iWiW alapítója szerint a társadalom nem dolgozta fel az első és második világháború traumáit, azt, hogy ki kit figyelt meg ügynökként, nem bízunk a rendszerben. Közben pedig az állam ellopja a közös vagyont, az adórendszerünk élhetetlen, ellopják az adónkat, és mégis az a legnagyobb bajunk hogy ki jobb- vagy baloldali.humanplatform_3

Várady pár hete feljelentette az összes magyar politikai pártot, mert azt gyanítja, hogy az adórendszer kialakítása is azt szolgálja, hogy egy társadalom jobban irányítható, ha mindenkinek vaj van a füle mögött.

humanplatform_1

Beszélt még az internetadóról is, szerinte elfogadhatatlan, hiszen mindez az információs szabadságot korlátozza. Üzent is, hogy "ezt az adót soha nem fogjuk megfizetni". Egyben azt tanácsolta a tüntetőknek, nézzék meg, mi az a polgári engedetlenség, konzultáljanak ügyvéddel is akár. Valamint azt kérte, mindenki írjon a kormánynak, hogy nem tűrjük tovább ezt az adórendszert.

humanplatform_4

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.