A holland király kitüntette Ember Ildikó művészettörténészt

KULTÚRA
2014 október 29., 12:46
comments 54

Vilmos Sándor holland király az Orange-Nassau Rend lovagnőjévé avatta Ember Ildikó művészettörténészt. Ember Ildikó a Szépművészeti Múzeum Régi Képtárának egykori vezetője, a 17. századi holland festészet nemzetközi hírű kutatója, illetve az október 31-én nyíló ’Rembrandt és a holland arany évszázad festészete’ kiállítás kurátora.

A kitüntetést a király nevében Budapesten átadó Gajus Scheltema holland nagykövet Ember Ildikót

„a 17. századi holland festészet nagykövetének”

nevezte, aki az elmúlt negyven évben rengeteget tett a németalföldi festészet magyarországi megismertetéséért. A Szépművészeti Múzeum kiállítása csaknem 100 festő több mint 170 alkotását mutatja be. Ez az utolsó nagyszabású kiállítása „a 2015 tavaszán felújítási munkák miatt bezáró Szépművészeti Múzeumnak”. (via)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.