Az internetadó közgazdasági indoka, értelme és haszna kormánypárti kommentelők által kifejtve, elmagyarázva és megvilágítva

gazdaság
2014 október 29., 15:47
comments 496

Október 26-án és 28-án sok-sok ember tüntetett Budapesten. A szokatlanul nagy ellenzéki tömeg látványa elgondolkodtatta az internet Fidesz-párti népét is, társadalmi-közgazdasági elemzésre ragadtatva sokukat. Az Szeretlek Viktor! mikroblog segítségével szedtük össze a szeget legjobban fején találó okfejtéseket. (Korábbi válogatásunk hasonló témában itt.)

Edit például azt a piacgazdaságot javasolja, amelyben a fogyasztók versenyeznek egymással. Valamint lényeglátóan megjegyzi, hogy egy lexikon bizony nem 700 forint.

komment5

István szerint teljesen egyértelmű a helyzet, egyszerűen csak a termelékenység növelése a cél, a magyar gazdaság legnagyobb örömére.

komment9

János gazdaságtörténeti eszmefuttatással magyarázza el a kevésbé művelt olvasóknak, valójában hogyan is működik egy állam.

komment6

Éva szerint elég lenne kicsit jobban figyelni a gazdasági döntések kommunikációjára, és akkor nem lehet baj.

komment1

Tamás, Ferenc és Kornél hitet tesznek egy többlépcsős modell mellett.

komment3

Erzsébet közbeveti az Afrikában éheznek érvet.

komment8

Ramona szerint ha valaminek, hát a nagy multinacionális cégek siránkozásának semmiképpen sem szabad felülni.

komment4

Kornélia csak annyit szeretne, hogy mindenki tanulmányozza alaposan a helyzetet. És hogy ne legyünk Líbia. Vagy Libéria.

komment10

Béla pedig levonja a végső következtetést: hamarosan úgyis mindennek vége lesz. Kivéve, ha bevezetjük az internetadót!

komment2

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.