Na ki járna jól az internetadót is magában foglaló törvénnyel? Andy Vajna, a zsugabubus!

Játék
2014 október 30., 13:27
comments 199

Azt írja az új Origo, hogy évi 100 milliárd forintos piac fölött uralkodhat törvényi segítséggel a kaszinóiparban szintén az állam segítségével építkező Andrew G. Vajna és Szima Gábor.

Ugyanis a lap szerint csak előttük nyílna meg az online kaszinó- és kártyajátékok hazai szervezésének joga – legalábbis ez derült ki az internetadót is tartalmazó salátatörvény egyik bekezdéséből. A lap iparági forrásai szerint ráadásul

jó pénzért eladhatják az állam által nekik adott jogot, miközben az adókedvezményt maguk érvényesíthetik.

photo_camera Csűry „Edvin Marton” Lajos zúz mázsás riffekkel Andy Vajna és Palácsik Tímea amerikai esküvőjén

Európában 3000 milliárd az online szerencsejáték éves forgalma, és csak Magyarországon 100 milliárd forint. Ebből a költségvetés úgy akart részesedni, hogy egy 2011-es törvénymódosítással létrehozta a távszerencsejáték fogalmát: szigorú feltételekkel lehetővé tette a szervezését. De a magas adók miatt ezzel nem sokan éltek, és többen engedély nélküli, a NAV által blokkolt oldalaik helyett klónoldalakkal folytatták a játékot.

Az internetadót és szappanadót magában foglaló 200 oldalas törvénytervezet szerint viszont a kaszinó- és kártyajátékok esetén „a tevékenység gyakorlásának jogát az állam kizárólag Magyarország területén található játékkaszinó üzemeltetésére szóló koncesszió jogosultja részére engedheti át”. Ilyen joggal csak Andy Vajna és Szima Gábor rendelkezik (ráadásul közbeszerzés nélkül).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.