Vágtat a NAV, bűn nem maradhat felderítetlenül

bűnügy
2014 október 30., 08:32
comments 53

Egy szegedi könyvelő és férje irányította bűnözői csoportot leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A cukor, étolaj és húsipari termékek áfájával csaló gyanúsítottak egymilliárd forintot meghaladó kárt okoztak a költségvetésnek.

Tíz hónapos előkészítő munka eredményeként sikerült leleplezni az adóminimalizáló elkövetői kört. A szegedi könyvelőnő és férje által irányított szerb cégvezetők étolajat, cukrot és húsipari termékeket importáltak Horvátországból és Szlovákiából, majd több magyar strómancégen keresztül multinacionális vállalatoknak értékesítették az árut.

A Kunhegyesre és Szegedre bejegyzett vállalkozások a nettó áron beszerzett import árut már áfával növelt áron adták tovább a láncolat következő tagjának, míg könyvelésükben a vásárlást belföldi beszerzésnek tüntették fel, az értékesítésből származó bevétel után pedig nem fizettek adót. (MTI)

Az akció keretében a pénzügyi nyomozók három kamion cukrot és egy kamion étolajat is lefoglaltak. Az észak-alföldi régióban három év alatt ez a huszonnegyedik olyan körbeszámlázásos technikával dolgozó bűnözői csoport, amelyet leleplezett a NAV.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.