A Financial Timesban is Orbán és a netadó a politika rovat vezető híre

POLITIKA
2014 október 31., 12:45
comments 81

Több külföldi lap és hírportál mellett a Financial Times (fizetős link) is a netadóval kapcsolatos péntek reggeli Orbán-beszédről ír. Nagyrészt arról adnak hírt, amit mi már ebben a cikkben leírtunk, azaz hogy Orbán jelenlegi formájában nem tartja elfogadhatónak a tervezetet, ezért visszavonják, és januárban nemzeti konzultáció indul.

Az FT határozottan meghátrálásként értelmezi Orbán bejelentését, azt írják, hogy a magyar kormányt is meglepte, milyen hatalmas tiltakozási hullám indult az új adótörvények bejelentése után, és végül a belső és nemzetközi kritikák hatására visszavonták a netadó tervezetét. Az újság rávilágít arra is, hogy a kormányon belül is egyeztetési zavarok lehettek az elmúlt napokban, Varga Mihály ugyanis csütörtökön délután, tehát alig fél nappal Orbán bejelentése előtt, még netadóstul nyújtotta be a jövő évi költségvetés tervezetét.

Mi a Financial Timesnál kicsit árnyaltabban értelmezzük a helyzetet itt meg itt.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.