Norvégia továbbra is támogatja a magyar civileket

POLITIKA
2014 október 31., 21:40
comments 225

Vidar Helgesen norvég Európa-ügyi miniszter Oslóban kijelentette: "ameddig csak lehet, folytatjuk a civil szervezetek támogatását", egyúttal kárhoztatta

a jelenlegi magyarországi "tekintélyelvű, mélyen aggasztó tendenciákat."

Hozzátette, országa "nem sok hitelt ad a Kehi-jelentésnek" mivel

"az ellenőrzés az adományozó feladata."

A norvég kormány véleménye szerint a Kehi-vizsgálat önmagában is megszegi a megállapodásokat, mert nincs szó magyar költségvetési pénzekről, és az adományozók nem fogadnak el semmilyen tárgyalást ennek a jelentésnek alapján, hanem értékelésüket a civil alap és egy független vizsgálat eredményeire alapozva fogják megtenni. A magyar kormány intézkedései az Ökotárs Alapítvány ellen

a civil társadalom függetlensége iránti tisztelet aggasztó hiányát tanúsítják.

A norvég fél véleménye szerint a magyar kormány kihívást intézett az európai együttműködés alapját jelentő alapvető demokratikus értékek felé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.