Egészen elképesztő társaságban megfigyelősködik Donyeckben Gyöngyösi

külföld
2014 november 02., 12:11
comments 348
photo_camera MTI Fotó: Beliczay László

Bár a donyecki és luhanszki szakadár népköztársaságok létezését a világon kizárólag Oroszország ismeri el, több európai politikust is sikerült rávenni, hogy eljátsza a választási megfigyelő hálás szerepét a vasárnapi "választásokon".

Magukat a választásokat az ENSZ főtitkára, Ban Kimun szerint a "választás" alkotmány- és törvényellenes, egyben sérti a szeptemberi minszki megállapodást, amely alapján elméletileg két hónapja tűzszünetnek kéne lennie Ukrajnában.

Ezen a választáson lehet megfigyelő a jobbikos Gyöngyösi Márton is, aki egészen elképesztő társaságba keveredett.

A megfigyelőcsoportot két önjelölt választásfigyelő csoport, a belga szélsőjobboldali Luc Michel Ezrázsiai Választási és Demokráciafigyelője, és a lengyel szélsőjobboldali Mateusz Piskorski Geopolitikai Elemzések Európai Központja nevű szervezetei szervezték.

A csoportnak Gyöngyösi mellett tagja még

  • két görög sztálinista;
  • egy szlogák antifasiszta;
  • egy cseh, egy szerb és egy belga náci;
  • a bolgár Ataka és a belga Flamand Blokk egy-egy tagja.

De tagja a csapatnak a Forza Italia két tagja és a szerb kormánypárt, a Szerb Progresszív Párt egy tagja is.

Külön pikantériája donyecki látogatásuknak, hogy valamennyien Moszkva és a doni Rosztov érintésével, tehát illegálisan érkeztek Ukrajnába, merthogy nem kelhettek át olyan határon, amit az ukrán hatóságok ellenőriznek. (Via Anton Sehocov)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.