Kormányhivatalnok hív vadászokat és halászokat, hogy lássák ingyen vendégül a Békemenet résztvevőit

politika
2014 november 04., 14:08
comments 395

Izgalmas levél jutott el hozzánk, amiben a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályának igazgatója, Kiss Zoltán tolmácsolja a CÖF meghívását a megye vadászainak és halászainak, hogy vegyenek részt egy december 20-i CÖF Agapén Budapesten, ahol ingyen, egy szeretetvendégség keretében kéne kiszolgálniuk a Békemenetben részt vevő polgárokat.

A cél a vadász és horgász társadalom megbecsülésének növelése, az országos médiamegjelenés és

"pozitív nemzetközi vízhang megszerzése".

Az igazgatói szignóval ellátott levél nem csak azért volt furcsa, mert e szerint egy kormányhivatalnok toboroz CÖF-ös rendezvényen való részvételre, hanem azért is, mert október 20-ai dátumozású, ekkor pedig még ki sem tört a Békemenet-gate, aminek legutóbbi állása most az, hogy Orbán Viktor azt üzente Bayer Zsoltnak, inkább ne vonuljanak.

A levélből nem derül ki egyértelműen, hogy december 20-án Békemenet lenne-e, vagy pedig a korábbi Békemenet résztvevőit látnák csak vendégül egy hal- ás vadvacsorára:

bekemenet_vadasz

Megkeresésünkre Kiss Zoltán megerősítette, hogy ő írta a levelet, de mint mondta, szerinte ő semmi erkölcsbe ütközőt nem tett, csak megkérte a vadásztársakat, hogy mutatkozzanak be a szélesebb nyilvánosság előtt. Szerinte ő amúgy nem kért fel semmire senkit, csak egy megkeresést tolmácsolt.

Kiss több kérdésre nem kívánt válaszolni, mert mint mondta, erre nincs felhatalmazva. A levelet megírta, ezt vállalja, de ezen túl minden mást csak személyes beszélgetés keretében mondana el. Erre a legfőbb érve az volt, hogy telefonon azért nem beszél szívesen ilyesmiről, mert az egy kétélű fegyver, aminek nem tudni, milyen eszköz van a túlsó végén.

photo_camera CÖF-vezető Csizmadia László Fazekas Sándor miniszterrel Fotó: Botos Tamás

Kérdéseinkkel kerestük a CÖF vezetőjét, Csizmadia Lászlót is, aki előbb kelletlenül reagált pár kérdésre, majd pár perc után közölte, hogy vegyük úgy, hogy nem nyilatkozott nekünk, és megtiltotta, hogy az általa elmondottakat cikkben felhasználjuk, egyben jelezte azt is, hogy a velünk folytatott beszélgetést rögzítette.

A CÖF amúgy éppen a múlt héten írt alá vidéki hálózatépítést elősegítő stratégiai megállapodást a kormánnyal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.