Hat percet szánt a Magyarország elleni nemzetközi összeesküvésekre a köztévé híradója

képzavar
2014 november 11., 21:11
comments 184

Update: közben kiderült, hogy a köztévének nyilatkozó szakértő egy közismert futóbolond, aki olyan dolgokban sem hisz, mint az evolúció vagy Osama bin Laden.

Mivel félünk attól, hogy letorkolnak minket, hogy nem tudósítunk a jó hírekről, kitüntetett figyelemmel nézzük az évi nyolcvanmilliárd forintból (!) fenntartott MTVA híradóját, hogy tudjuk, miről érdemes beszámolni. Így futottunk bele kedd este abba az összeesküvés-tablóba, aminek láttán még Bogár László is elégedetten csettintene.

A műsor 22. perc körül kezdődik, előtte még volt egy győzelmi riport az azerbajdzsáni rezsimmel kötött együttműködésről, meg beszámoló arról, hogy Áder János Bulgáriában tárgyalt. Majd következett az összefoglaló, ami szerint Václav Klaus volt cseh államfő egykori tanácsadója óvatosságra intette Magyarországot Washingtonnal és Brüsszellel szemben.

Mindebből kiderült, hogy

  • Petr Hájek szerint Magyarországnak is vigyáznia kell, mert ha továbbra is engedetlen lesz Washingtonnal és Brüsszellel szemben, akkor bármire felkészülhet.
  • A volt tanácsadó szerint a Nyugat, korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatta meg a cseh Necas-kormányt, amikor az ki akarta bővíteni a temelini atomerőművet, és a cseh kormányfő Moszkvában világossá tette, hogy fair verseny lesz, fejtegette a volt szóvivő.
  • Szerinte az Orbán-kormány ráadásul sokkal függetlenebb döntéseket hoz, mint annak idején Petr Necas.
  • Hájek korábban a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy a Prága-hadművelet azután indult, hogy Petr Necas hazatért Moszkvából. Szerinte az amerikaiak bármi áron meg akarták akadályozni, hogy a temelini beruházást az oroszok nyerjék, ezért kirobbantottak egy "korrupciós álbotrányt", amibe a kormány belebukott.
  • Mindez pedig már a forgatókönyv része, mondta Hájek az elmúlt hetek budapesti tüntetéseiről. Szerinte a demonstrációkat az Orbán-kormány megdöntésére szervezték. A forgatókönyv szerinte az, hogy kirobbantanak egy korrupciós ügyet, amely évekig húzódik, és közben a kormány belebukik.
  • Azt mondta, hogy ezt a módszert többször alkalmazták már a nyugatiak. Szerinte ilyen volt a bársonyos forradalom és az arab tavasz, de ugyanezt a módszert alkalmazzák Szíriában és Ukrajnában is.

Petr Necas miniszterelnök tavaly júniusban mondott le tisztségéről, azután, hogy korrupció és hatalommal való visszaélés miatt vizsgálati fogságba helyezték kabinetfőnökét, Jana Nagyovát és több politikust.

Mindez után pedig következet még egy bejátszás arról, hogy korábban is voltak már összehangolt támadások Magyarország ellen, idéztek például egy Charles Gati-interjút a 168 Órából, de azt is említették, hogy 2012-ben Orbán a Fidesz-frakciónak ellene folyó puccskísérletről beszélt, amiben benne volt a CNN, és amerikai meg magyar diplomaták. Végül idézték Kövér Lászlót, aki szerint legutóbb a rezsicsökkentés miatt támadtak Magyarországra.  (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.