A NATO szerint orosz tankok lépték át az ukrán határt

külföld
2014 november 12., 14:16
comments 34

Az utóbbi két napban tankok, tüzérség és fegyveres csapatok léptek be Oroszországból Kelet-Ukrajnába, jelentette ki az amerikai Philip Breedlove tábornok, a NATO legfőbb katonai parancsnoka.

"Ugyanazt látjuk, amit az EBESZ már jelentett. Látjuk az orosz menetoszlopokat tankokkal és légvédelmi rendszerekkel. Azt még nem tudjuk, hogy pontosan hány katonáról van szó, de több konvojt is észleltünk"

- mondta a Szófiában tartózkodó Breedlove.

"Engem az aggaszt a legjobban, hogy egy olyan helyzetben vagyunk, amelyben az Ukrajna és Oroszország közötti nemzetközi határ teljesen nyílt és szabadon átjárható. Vissza kell térnünk ahhoz az állapothoz, amikor még a határt tiszteletben tartották, és akkor sikerülhet megoldani a kelet-ukrajnai utánpótlás problémáját."

(AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.