Dárdai Pál az utóbbi évek legjobb szövetségi kapitánya

sport
2014 november 14., 21:00
comments 311
photo_camera MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az történt a finnek elleni meccsen, amit Dárdai Pál megjósolt: egy kemény, hajtós, de nem túl színvonalas mérkőzésen legyőztük a hasonló játékerőt képviselő finn válogatottat. Ez persze önmagában még nem jelentene semmit, de az utóbbi időben nem voltunk ahhoz szoktatva, hogy a magyar válogatott

  • egyfelől hozza a kötelező meccseket (megvertük a Feröer-szigeteket, és ennek az értékét növeli, hogy ma ők elpáholták Görögországot),
  • másfelől legyőzi a hasonló erejű csapatokat (mint ma Finnországot),
  • harmadrészt néha bravúrokra is képes (mint az idegenbeli döntetlen a csoportelső románok ellen).

A magyar válogatott 4 meccs után 7 ponttal a harmadik helyen áll, és még bőven van esélyünk kijutni az EB-re.

Az állás:

  1. Románia 10 pont (3 győzelem, 1 döntetlen)
  2. Észak-Írország 9 pont (3 győzelem, 1 vereség)
  3. Magyarország 7 pont (2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség)
  4. Finnország 4 pont (1 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség)
  5. Feröer-szigetek 3 pont (1 győzelem, 3 vereség)
  6. Görögország 1 pont (1 döntetlen, 3 vereség)

Dárdai Pál

A meccset a finnek kezdték jobban, az első félidő az övék volt. Többször szerencsénk is volt, többször Király helyezkedett nagyon jól. A félidőben Dárdai felrázta a csapatot, utána okosan cserélt végig, előbb a sérült Juhász helyére küldte be az újonc Forró Gyulát, majd Nikolicsot és Lovrencsicset.

Utóbbi hozta össze a magyar gólt, Dzsudzsák sokadik jó baloldali akciója után átkerült a labda a jobb szélre, Lovrencsics megverte a védőjét, és rosszabbik lábával beadta a labdát. A beadás a remekül emelkedő Gerát találta meg, aki nagyon okosan csúsztatott fejjel a kapuba, a gólban az utóbbi évtized legsikeresebb magyar játékosának minden rutinja benne volt.

Csányi Sándor MLSZ-elnök nincs könnyű helyzetben, a közvélemény Dárdai Pált akarja majd a válogatott élén, és ha nem sikerül rávennie a folytatásra, akkor csak rossz és még rosszabb forgatókönyvek vannak számára. Dárdai maradása ennek ellenére szerintem nem valószínű, ő elvégezte azt, amit vállalt és hatalmas presztízsgyőzelemmel vonulhat hátrébb, és készülhet tovább az edzői karrierre. Mindenesetre úgy tűnik, van végre egy edzőnek is alkalmas, külföldi sikeres profikarriert letudó, nagyon sokat és jól gondolkodó egykori magyar focista. Ilyen is régen volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.