Miért erőszakolnak királypingvineket a medvefókák?

ÁLLAT
2014 november 16., 16:25
comments 200

Kőkemény tanulmány jelent meg a Polar Biology nevű neves folyóiratban öt dél-afrikai biológustól. Az anktartiszi élővilágot kutatók arra figyeltek fel, hogy az ott élő

medvefókák egyre gyakrabban erőszakolnak meg királypingvineket.

A biológusok részletesen leírnak néhány esetet, ahogy a pingvinek kétségbeesetten próbálnak védekezni az őket maguk alá gyűrő fókákkal szemben, de esélyük sincs, mivel az emlősállatok sokkal nagyobbak és erősebbek náluk.

Az egyik megfigyelt esetben miután megerőszakolta a pingvint a medvefóka, még meg is ette.

A kutatók most azt próbálják kitalálni, mi állhat a fura viselkedés mögött. Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy túl éles a verseny a fókanőkért, ezért mennek a pingvinekre a fiatal hím fókák. Vagy pedig valahonnan tanulják ezt a viselkedést, esetleg a ragadozóösztöneik zavarodnak össze.

(Times Live.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.