Meggyilkolták a Citigroup egyik igazgatóját New Yorkban

bűnügy
2014 november 19., 20:27
comments 86

Shawn D. Millert, az amerikai Citigroup környezeti és társadalmi kockázatkezelési ügyekért felelős igazgatóját kedden délután holtan találták meg lakásának kádjában. A bankár halálát szerdán hozták nyilvánosságra az amerikai hatóságok. Miller torkát átvágták, de a lakás fürdőszobájában a nyomozók nem találtak vágószerszámot. Ez és más nyomok arra utalnak, hogy a bankár nem öngyilkos lett, hanem ismeretlen tettes végzett vele.

Miller 1 millió dolláros listaárú, egy hálószobás lakása New York bankárnegyedében található, egy menő társasházban. A holttestet is a társasház portása fedezte fel, de New York Post szerint egyelőre nem tiszta, hogy a portás miért ment be Miller lakásába.

A világ legnagyobb pénzügyi hálózataként számon tartott Citigroup gyászol, a New York Post szerint Miller közkedvelt volt a vállalaton belül. (NewYorkPost)

UPDATE:

A cikk első verziójában az angol managing directort nagy hévvel ügyvezető igazgatónak fordítottam, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy Miller posztjának neve nem csak ennyi, hanem managing director of environmental and social risk management. Ő tehát nem ügyvezető igazgató, hanem környezeti és társadalmi kockázatkezelési igazgató volt. Ha esetleg valaki a figyelmetlenségem miatt azt hitte, hogy a Citi első emberét gyilkolták volna meg, attól elnézést kérek. Legközelebb jobban figyelek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.