Gumikesztyűben, gézzel fojtogatta áldozatát a budapesti nővér, és azt mondta: "Most meg kell halnod"

bűnügy
2014 november 20., 09:14
comments 45

Mentegetőzés: ezt a történetet megpróbáltam saját szavaimmal parafrazeálni, elneveztem magamban a sértettet K. Istvánnénak, a nővért P. Gizellának, de rájöttem, hogy annál, ahogy a sztorit Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész megfogalmazta, ezt az égvilágon senki nem tudja jobban elmesélni. Úgyhogy itt a történet úgy, ahogyan azt Dr. Ibolya és az élet megfogalmazta:

Emberölési kísérlet egy budapesti kórházban - vádemelés

A Fővárosi Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy 51 éves nővel szemben - aki egy budapesti kórházban nővérként dolgozott -, amiért a vád szerint 2012 őszén rátámadt az egyik betegre egy budapesti kórház liftjében, miután nem tudott elszámolni a 74 éves sértett rábízott pénzével.

A vádlott a vádbéli időszakban egy budapesti kórház egyik osztályán dolgozott nővérként, ahol megbízás alapján egyúttal ellátta a fekvőbetegek értékeinek kezelésével kapcsolatos feladatokat is.

Az ügy 74 éves sértettje 2012 szeptemberében került az osztályra. Felvételekor a nála lévő nagyobb összegű készpénzt a vádlott átvette tőle azzal, hogy azt – a kórház belső szabályzata szerint - elhelyezi a kórház pénztárában. Erre azonban nem került sor, a vádlott a sértettől átvett pénzt saját céljaira fordította.

Miután a sértett a kórházból való távozásakor nem kapta vissza a megőrzésre átadott pénzét, a későbbiekben több alkalommal is felkereste a kórházban a vádlottat azért, hogy azt visszakérje tőle.

Az egyik ilyen alkalommal, 2012. október 01. napján a reggeli órákban a sértett ismét megjelent a kórház osztályán és a vádlottat kereste. Az osztály főnővére tudomást szerzett a sértett jogos követeléséről, ezért megkérte a szolgálatban lévő vádlottat, hogy kísérje el a sértettet a kórház egy másik épületében található pénztárába.

A vádirat lényege szerint, a vádlott a pénzét folyamatosan követelő sértettet ekkor szándékosan egy másik épületrész felé vezette, majd felhúzott egy orvosi gumikesztyűt és azért, hogy az elkövetett bűncselekmény miatt ne lepleződjön le, a liftbe beszállva megtámadta a 74 éves nőt. Ennek során a vádlott beszorította a sértettet a lift sarkába, két kézzel megragadta a nyakát és fojtogatni kezdte. A sértett védekezni próbált, így közöttük dulakodás alakult ki. Ekkor a vádlott a zsebéből orvosi kötöző gézt vett elő, és miközben közölte a sértettel, hogy „meg kell halnia”, a gézt megpróbálta a sértett nyakára hurkolni.

A lift ajtaja kis idő elteltével azonban váratlanul kinyílt, és ekkor a lift mellett állók a segítségért kiabáló sértett segítségére keltek.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.