Kína le tudná kapcsolni a villanyt Amerikában

külföld
2014 november 21., 07:32
comments 34

Olyan, Kínából és más országból származó, rosszindulatú szoftvereket találtak amerikai számítógépeken, amelyekkel az amerikaiak mindennapi életét is befolyásolni lehet, mondta az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságában Michael Rogers tengernagy, az NSA és a Pentagon kibernetiaki parancsnokságának vezetője.

Magyarán: Kína és még egy-két ország képes lehet az alapvető infrastruktúra, például az áramellátás megbénítására.

„Azt látjuk, megpróbálják ellopni információkat arról, hogy a rendszereink hogyan vannak beállítva, megszerezni a legtöbb ellenőrzési rendszerünk tervrajzát, egészen mérnöki részletességgel, hogy fel tudják mérni, hol vannak a biztonsági rések, azok hogyan épülnek fel, hogy hogyan tudnának beléjük hatolni és legyőzni őket” – mondta Rogers.

Azt is, hogy „ez aggasztó fejlemény”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.