Megkergették a taxisok az Uber-sofőrt

külföld
2014 november 23., 06:00
comments 38

Madridban öt taxis leszorított, majd halálosan megfenyegetett egy Uber-sofőrt. Az öt takkerost őrizetbe vették. Állítólag csak annyit akartak megtudni, hogy mégis kicsoda és kinek dolgozik. Az Uber ellen már több országban tiltakoztak, van ahol be is tiltották, de tettlegességig még sehol nem fajult a közösségi utasmegosztó szolgáltatás elleni harag. Madridban pár hete kérte a városvezetést a helyi taxis szövetség, hogy hatékonyan lépjen fel az Uber ellen. A hivatalos sofőrök szerint tisztességtelen konkurenciáról van szó, amely torzítja a piaci versenyt, és veszélybe sodorja a hivatásos személyfuvarozók megélhetését. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.