Háromgyerekes családot lakoltatott ki a Kőbányai Önkormányzat, pont a moratórium előtt egy héttel

Budapest
2014 november 24., 17:56
comments 399

Három gyermekét nevelő anyát lakoltatott ki a Kőbányai Önkormányzat hétfőn reggel. A Város Mindenkié csoport, a nő rokonai erőszakmentesen próbálták megakadályozni, hogy utcára kerüljön a család. A végrehajtó rendőröket hívott, akik a lakás elől eltávolították a tiltakozókat és szabálysértési eljárást indított ellenük. Majd kilakoltatták a családot, bútoraikat személy holmijukat elszállították.

photo_camera Fotó: Város Mindenkié/Udvarhelyi Tessza

Az anyával még 2007-ben bontotta fel a szerződést az önkormányzat, lakbérelmaradás miatt. A lakásból nem költöztek ki, de a bérleti díj helyett már lakáshasználati díjat számolt fel az önkormányzat, ami az előbbinek a többszöröse lett. Hét évig a magasabb, a család által nem kigazdálkodható összeget szedte be a Kőbányai Önkormányzat. Átütemezésre, vagy a szerződés módosítására nem adtak teret.

A konkrét összegek nem voltak nagyok. A teljes lakbérelmaradás közel százezer forint, a közműtartozás négyszázezer forint körül alakul. Ezeket kezelni lehetett volna akár az önkormányzat adósságkezelő szolgáltatásán keresztül is, de mivel nem volt érvényes bérleti szerződésük, így erre nem nyílt mód. A kerületben a Város mindenkié csoport szerint 300 önkormányzati bérlakás áll üresen.

Az anya három gyermekéből kettő súlyos  pszichiátriai beteg egy korábbi családi tragédia miatt, folyamatos kezelés alatt állnak. Az anya, akit most kilakoltattak, a folyamatos felügyeletre szoruló gyerekeket egyedül neveli.   

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.