Feljelentették Korózs Lajost, mert az NGM felgyújtásáról beszélt

parlament
2014 november 25., 13:28
comments 174

Ugyan nem ez volt az évszázad fenyegetése, a Magyar Nemzet mégis úgy tudja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen közveszéllyel fenyegetés miatt tettek büntetőfeljelentést hétfőn Korózs Lajos MSZP-s parlamenti képviselő ellen.

A lap szerint azért, mert a parlamentben a magánnyugdíjpénzek újbóli lenyúlásáról azt mondta Banai Péter államtitkárnak:

„Ez a 60 ezer ember a legelszántabb, államtitkár úr, ha visszamegy a minisztériumba, szóljon Varga miniszter úrnak, hogy kezdjen el pakolni. Ez a 60 ezer ember fel fogja gyújtani a minisztériumot.”

Ha megvádolják és elítélik, öt évet is kaphat, mert a törvény szerint: „Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.”

(A címlapkép innen van.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.