Rubovszky György: Beteg vagyok

Egészségügy
2014 november 25., 14:37
comments 309

A KDNP közleményt adott ki arról, hogy Rubovszky György miért mondta azt a hvg.hu videósának egy egyszerű kérdésre, hogy:

„Maguk gyilkosok!”

A párt szerint Rubovszky megbetegedett, mégis elment a hétfői és a keddi parlamenti ülésekre. Már lázasan és legyengülve érkezett a parlamenti kupola előtti átjáróhoz, itt fakadt ki, amikor már jelezte, hogy rosszul van, mégis újabb kérdéseket kapott. A KDNP szerint Rubovszky György nem az újságírót akarta minősíteni, csak a rossz egészségére utalt, a lap tehát egy kiragadott részlettel manipulált.

Az esetről mi is írtunk, a korábbi cikkünkben már nincs ott a videó róla, mert a HVG úgy látszik, elfogadta a kereszténydemokraták furcsa védekezését, és törölte a videót. Én mondjuk még nem hallottam olyan betegségről, aminek a hatására valaki gyilkosnak nevez egy újságírót. Rubovszkyt egyszer mi is próbáltuk kérdezni a Parlamentben, de nem jutottunk sokkal messzebb:

Ez két nap alatt már a második, Csubakka-védelmet idéző KDNP-s magyarázkodás: hétfőn a hvg.hu videósának kezét megrángató Kerényi János védte magát azzal, hogy aznap fogorvosi kezelésről érkezett, amit „a húszméteres síkfutásban világrekordot futó” riporter nem vett figyelembe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.