A Népszava szerint Simicska elindul a veszprémi választáson

POLITIKA
2014 november 26., 07:24
comments 145

Hírcsárda posztnak gyenge lett volna, de a Népszavában tökéletes írás jelent meg. Arról szól, hogy a Fideszben pánikolni kezdtek a csökkenő népszerűség és a tüntetések miatt, ráadásul van itt még valami:

Simicska Lajos azt tervezi, hogy elindul a várhatóan február 22-én megrendezendő veszprémi időközi országgyűlési választáson

- tudta meg a Népszava. Tujdák, az a baloldali lap, amelyet közgépes hirdetésekből tartanak el időnként. Simicskát ugyan nem érték el, de saját információjukat más, megbízhatónak nevezett forrás is megerősítette saját maguknak.

Az uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor megüresedett mandátumának nagy jelentősége van, ezen múlik ugyanis, hogy megmarad-e a Fidesz kétharmada. A választás februárban lesz, hivatalos jelöltek még nincsenek. A Népszava egyelőre azt sem tudja, hogy az Orbánnal háborúban álló Simicska fideszeses vagy pont nem fideszes színekben indulna el. Hogy fideszes színekben miért indulna el, az egyáltalán nem világos. Simicskának egyébként annyi kötődése van Veszprémhez, hogy jelentős pénzeket mozgat meg a férfi kézilabdacsapat támogatására, rendszeresen be is ül a VIP-páholyba. A Népszava szerint a közelmúltban ingatlant is vett a városban, és a közeli Hárskúton 300 hektáros családi vállalkozást birtokol.

Számos előnye lenne természetesen, ha valóban indulna:

  • ez lenne minden idők legszórakoztatóbb időközi választása, olyan sárdobálással, amilyen nem volt még
  • nem lenne plakáthelye a Fidesznek
  • végre lenne egy csomó kép Simicskáról
  • akár saját maga is építhetne autópályát Veszprémnek
  • ha Simicska nyerne, kellene adnia vagyonnyilatkozatot
  • ha nem fideszes színekben indulna, ott ülne a függetlenek között Gyurcsány Ferenc mellett
  • ő dönthetne a kétharmados törvényekről

Bárcsak igaz lenne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.