Bebeszélte a gyerekének, hogy halálos daganata van, és gyűjtött ezzel 25 ezer dollárt

bűnügy
2014 november 27., 10:07
comments 22

90 nap börtön, 125 óra közmunka. Erre ítélte a bíróság azt a kolorádói nőt, aki mindenkit becsapta azzal a mesével, hogy a hatéves fiának gyógyíthatatlan daganata van, és egy éve sincs hátra. Sandy Nguyen a halálos betegséget még a fiával is elhitette, akinek a fejét minden reggel, iskola előtt megborotválta és gyógyszert is adott neki. Aztán a kopasz képeket posztolta a Facebookra és elkezdte terjeszteni a történetet.

Különböző jótékonysági akciókkal 25 ezer dollárt kapott. Ennek egy részéből elutazott a családjával (a betegnek hazudott fia mellett még két gyereke van), Disneylandbe. A többit pedig megtalálták a lakásában, egy házkutatásnál. A fiú története ugyanis eljutott a denveri gyerekkórház onkológiai osztályának dolgozó orvoshoz, aki nem elékezett a fiú nevére, ezért utánanézett a sztorinak. És itt le is bukott a nő.

Sandy Nguyen egyebek között azzal védekezett, hogy ő nem kért pénzt senkitől, csak elfogadta a felajánlásokat. (gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.