Sztrájkok miatt teljesen leáll az élet Görögországban

külföld
2014 november 27., 14:22
comments 41

Huszonnégy órás általános sztrájkot tartanak csütörtökön Görögország-szerte a szakszervezetek: leállnak a szolgáltatások, nem indulnak a légi, vasúti és tengeri járatok, zárva maradnak az iskolák, és a kórházak is csak a sürgős eseteket látják el. Több tízezer ember részvételével tüntetések vannak az országban.

Április után ez a privát és az állami szektor szakszervezeti szövetségeinek második nagy, országos megmozdulása a megszorító intézkedésekbe belefáradt országban.

photo_camera Tüntetés Athénban (LOUISA GOULIAMAKI / AFP)

Az újságíró-szövetségek szokás szerint egy nappal korábban, szerdán tartották meg a munkabeszüntetést, hogy csütörtökön beszámolhassanak az általános sztrájk eseményeiről. A szakszervezetek az országos tiltakozó akciót a jövő évi költségvetés decemberi parlamenti vitája elé időzítették, amelyen téma lesz a további megszorítások kérdése is.

Görögország 2010-től több milliárd euró értékben kapott nemzetközi mentőcsomagokat, ezért cserébe az egymást követő athéni kormányoknak jelentős költségcsökkentéseket és adóemeléseket kell végrehajtaniuk az országban. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.