Fél év után mennie kell Angliából annak az uniós állampolgárnak, aki nem talál ott munkát

külföld
2014 november 28., 11:26
comments 115

David Cameron pénteken ismertette, hogyan szabályoznák az országba munkát keresni érkező uniós állampolgárok áramlását.

Az Európai Unió társállamaiból betelepedők szociális ellátási szabályozásának szigorítási terveit vázoló beszédében a brit miniszterelnök arról beszélt, hogy a munkavállalásra törekvő külföldi EU-állampolgárok 40 százaléka úgy érkezik Nagy-Britanniába, hogy nincs állásajánlata; ez a legmagasabb arány az Európai Unióban.

A jelenlegi rendszerben e külföldi álláskeresők havonta átlagosan 600 font (235 ezer forint) elhelyezkedési támogatásban részesülnek, ezt azonban a szociális ellátás reformjának keretében a brit kormány teljes egészében megvonja. Ha pedig a külföldi EU-álláskeresők hat hónap után sem találnak munkát, távozniuk kell Nagy-Britanniából. (BBC,MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.