Navracsics a veszprémi választási kultúrát félti

POLITIKA
2014 november 28., 18:58
comments 96

A fideszes politikus – akinek az EU-biztosi kinevezésével megüresedett a veszprémi 1-es választókerület képviselői posztja, ezért ott időközi választást írnak ki – az Inforádióban arról beszélt, hogy Veszprémben eddig általában helyi jelöltek indultak, akik régóta ismerték egymást, ezért nem volt személyeskedés a kampányban, hanem a helyi ügyeket vitatták meg – írja az MTI.

Navracsics Tibor szerint sokan pártpolitikát látnak a veszprémi szavazásban, „lélektani pontnak” tartják, mert a kormánypártok kétharmada ott megtartható vagy elveszíthető, de azoknak, akik ebben a választókerületben élnek, arról szól a szavazás: lesz-e ismét olyan képviselőjük az Országgyűlésben, aki odafigyel a gondjaikra, és ehhez képest nekik a kétharmad, a pártpolitika másodrangú.

photo_camera Amikor Navracsics Tibor belenézett a zsiráf szemébe, és a zsiráf visszanézett rá (Fotó: Nagy Lajos / MTI)

Annak, hogy most egyesek „valamilyen megfontolásból bejelentkeztek”, és elindulnak a választáson, az ottani választási kultúra eshet áldozatául – mondta Navracsics. Hogy az időközben visszatáncoló Török Gábor majdnem képviselőjelöltre, vagy Simicska Lajos talán képviselőjelöltre gondolt, nem tudni. Ha mégis az utóbbira, akkor úgy tűnik, nem fogadja el helyiként azt, aki néhány kilométerre Veszprémtől él a kecskéivel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.