Le ne maradjanak!!! Vasárnap a közmédia német napot tart, lesz füttyművész és babos tészta

buliajánló
2014 november 29., 06:38
comments 65

NEM HISZEM EL!!!!

A közszolgálat közszolgáltat! Idézem az MTI hírét, és kérem, könyörgök: LE NE MARADJANAK ERRŐL! Egyszerre hallgassák az összes rádión és ha nincs több tévéjük, akkor kövessék párhuzamos böngészőablakokban a közmédia vasárnapi német tematikus napját. Íme a csodaközlemény:

A közmédia vasárnapi német tematikus napján nemcsak a 25 évvel ezelőtti eseményekről lesz szó, hanem

teret kap a gasztronómia, a zene, a kultúra és a sport is

- közölte Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) főszerkesztője az MTI-vel szombaton. A Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője (<--- hogy mi??? nekükiprofő) kiemelte, a vendégségben németország című egész napos műsorfolyamban televíziós és rádiós csatornákon< />>

számos érdekességgel találkozhatnak a nézők és a hallgatók.

Hangsúlyos eleme lesz a műsorfolyamnak a magyarországi svábok hagyományainak - táncainak, ételeinek - bemutatása, a műsorban

főznek például babos tésztát.

Emellett a Villány és Szekszárd környéki borászat sváb gyökereiről is szólnak. Szerepel a műsorban Kóbor János zenész. Bock József borásszal és Michelisz Norbert autóversenyzővel riportot láthatnak a nézők.

Beszélgetést láthatnak majd a nézők a Regensburgban élő Hacki Tamás füttyművésszel

és az 1975 óta Németországban élő Leslie Mandoki zenésszel, aki a Bayern München zenei igazgatója, ő írta a csapat indulóját is. Leslie Mandoki bemutatja a műsorban stúdióját, kedvenc hangszerét és arról is beszél, hogy

büszke Magyarországra.

Bemutatják a nézőknek a legendás müncheni klub otthonát, az Allianz Arenát, és szó lesz arról is, hogy csaknem egy évszáddal ezelőtt milyen hatással volt a Bayern München fejlődésére a magyar futball. Megszólal a műsorban a magyar labdarúgó-válogatottat három Eb-selejtezőn irányító, egyébként a berlini Hertha BSC-nél edzősködő Dárdai Pál is. Beszélgetést láthatnak majd a nézők Marton Éva operaénekessel, aki számos német operaház színpadán énekelt már.

MOST JÖN A LÉNYEG, VÁRJANAK, ERRE NINCSENEK FELKÉSZÜLVE!

A közmédia stábja interjút készített a legendás Klinika című tévésorozat Elke nővérével, Barbara Wussow-val,

DE VAJON MIRŐL BESZÉLHET A LEGENDÁS SOROZAT LEGENDÁS NŐVÉRE???

aki felidézi azt is, más produkciókban milyen volt forgatni Ernyey Bélával.

A német nyelvterületen népszerű magyar művész Volf-Nagy Tünde és Horváth Szilárd műsorvezető társa lesz az adás egy részében. A stúdió vendége lesz Gerhard Losher, a bajor televízió főmunkatársa, akivel a magyar-bajor és a magyar-német kapcsolatok mellett arról is beszélgetnek, hogyan emlékszik a 25 évvel ezelőtti eseményekre. A tematikus napon két külső helyszínről, a Goethe Intézetből és az Andrássy-egyetemről lesznek bejelentkezések.Az adás vendége lesz a közmédia Jónak lenni jó! kampányának idei kedvezményezettjének, az Ökumenikus Segélyszervezetnek az elnök-igazgatója, Lehel László is, akivel felidézik majd azt, hogy annak idején az induláskor milyen jelentős német segítséget kapott szervezet.
Siklósi Beatrix kiemelte, hogy mindezek mellett bemutatják a Magyarországon megtelepedett jelentős német ipari vállalatokat, egykori is mai meghatározó német politikusok szólalnak meg a műsorban.

A főszerkesztő közlése szerint sokszínű műsorral készülnek, az M1 és a Duna mellett a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió is bekapcsolódik a tematikus nap programjába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.