Nem magáért, hanem a kígyóért aggódott az ember, aki megetette magát egy anakondával

ÁLLAT
2014 december 02., 10:40
comments 53

Annyira biztos volt védőruhája megbízhatóságában, hogy igazából csak az állat egészségéért aggódott, mondta Paul Rosolie, az ember, aki lenyelette magát egy nyolcméteres, 180 kilós anakondával.

„Nem akartam túlzottan kinyújtani [a kígyót]. Biztos akartam lenni benne, hogy a védőruha elég sima, és nem fog ártani a kígyónak” – mondta.

Több állatvédő aktivista azzal támadta, hogy önmaga lenyeletésével valójában megkínozta az állatot, de Rosolie ezt visszautasítja. Egyrészt, mert az állat nem sérült meg. Másrészt meg azért, mert eleve az volt a célja, hogy mutatványával pénzt gyűjtsön az anakondák élőhelyének megmentésére.

Azt is mondta, hogy határozottan sokkolni akarta a publikumot, hogy olyanok figyelmét is felhívja a kérdésre, akiknek fogalmuk sincs arról, mi megy az Amazonas térségében. „Kétségbeejtő időkben kétségbeesett lépések kellenek” – mondta, utalva az őserdők kiirtására.

Rosolie lenyelését vasárnap mutatja be a Discovery Channel. (Via Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.