A CÖF elhatárolódik a Magyar Krónika kormánykritikus főszerkesztőjéről, vagy valami ilyesmi

politika
2014 december 04., 11:16
comments 91

Bencsik Gábor a Magyar Krónika főszerkesztője kedden a Mandinerre írt véleménycikkében támadta be a kormányt és a Fidesz vezetőit. Ilyeneket írt:

„Nem az a baj, hogy palira vesztek minket, naiv lelkesedőket. Hanem az, hogy az egész nagy terv elbukhat a mohóságotokon. Márpedig az életünk túl rövid ahhoz, hogy az időt egy újabb, miattatok bekövetkező bukásra vesztegessük.”

Bencsik a polgári körök egyik főszervezője és a békemenetek egyik fő résztvevője is, emellett Bencsik András, a Demokrata főszerkesztőjének és a CÖF-CÖKA vezetőségi tagjának öccse. Most Csizmadia László, a szervezet elnöke nagyon furcsa közleményben határolódott el Bencsik Gábortól. A közlemény első mondata rögtön értelmetlen:

„A békemenetek egyik szervezője, a CÖF-CÖKA ismételten értesült arról, hogy Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője többekkel együtt részt vett a polgári körök szervezésében és a békemeneteken.”

Ismételten értesültek arról, hogy Bencsik Gábor velük együtt szervezett dolgokat?

A közlemény többi része sem sokkal értelmesebb, a lényege annyi, hogy Bencsik Gábor nem a békemenetesek nevében kelt ki a kormány ellen. De azért a két legjobb részt érdemes idemásolni Csizmadia írásából.

„A békemenetesek jelen helyzetben ezért talán meggondoltabbak, mint a Magyar Krónika főszerkesztője. Nem akarnak adventi polgárháborút, nem hagyják magukat provokálni, már régen kiismerték a rabló privatizációt levezénylő, fal mellett árnyékban sompolygó, szakadt csomagolású, baloldalinak mondott ellenzéket.”

„Az egészséges önkritika és önkorrekció a hatalmat gyakorlók részéről bölcsességre utalhat. De amikor a külföldi pénzből megvett égő fáklyákat dobják házainkra, rosszul jön az olaj a tűzre.”

Bencsik kifakadását Kocsis Máté sem tudta hová tenni szerda este a HírTV-ben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.