Az MTVA kiszervezi reklámfelületeinek értékesítését

media
2014 december 08., 19:06
comments 103

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közbeszerzési eljárást hirdetett a közszolgálati műsorszolgáltatók hirdetési felületeinek tartalomfejlesztésével és értékesítésével összefüggő tevékenységek ellátására - írja a napi.hu. A nyertes 2015-től gondozná és értékesítené a reklámfelületeket és az uniós közbeszerzési kiírás szerint külön szervezetet kell felállítania erre a feladatra. Az MTVA három évre kötne szerződést, de ez egy évvel meghosszabbítható.

A jelenlegi bevételeket alapul véve, a társaság évi nettó 2 milliárd forintot vár az üzlettől.

A szerződés kiterjed az összes közszolgálati médiacsatornára (az M1, M2, M3, Duna és Duna World tévékre, a Kossuth, Petőfi, Bartók ás Dankó Rádióra, az RTV részletes és Telehold nyomtatott kiadványokra, meg ezek online és teletext felületeire), és a szerződés ideje alatt induló csatornákra is (az MTVA korábbi közleménye szerint Petőfi TV és M4 Sport néven két új csatorna indítását tervezi).

A nyertes pályázónak rendelkeznie kell az elmúlt három évből legalább nettó 1,2 milliárdos árbevétellel, amit kommunikációs tanácsadással, vagy médiafelületek értékesítésével szerzett, új cég esetén pedig 750 milliárdos forgalom a küszöb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.