Ezt teszi egy 10 dolláros olajáresés a világgazdasággal

gazdaság
2014 december 08., 18:09
comments 77

oil-19

Egyszerű, de nagyszerű grafikon a UBS egyik tanulmányában arról, hogyan hat egy-egy ország GDP-jére, ha hordónként 10 dollárral esik az olaj ára. A minta könnyen érthető: az exportőröknek rossz, az importőröknek jó. A különbségeket mégis érdemes megfigyelni, látszik, hogy az exportőrök között messze Oroszország van leginkább kiszolgáltatva az olajár változásainak, Japán azonban annak ellenére sem nyer sokat egy árcsökkentésen, hogy erősen függ a külföldi kőolajtól. Ez azért van, mert gazdasága nagyobb és sokszínűbb annál, hogy egyetlen tényező ennyire befolyásolja. (BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.