Tudományos tény: a férfiak bármire képesek, ha tűsarkat látnak

Egyéb
2014 december 11., 08:30
comments 177

Nem amerikai, nem angol, hanem természetesen francia tudósoknak sikerült egy apró lépéssel közelebb kerülniük a férfiagy rejtelmeinek megértéséhez. Amit eddig csak a józan ész sugallt, most már tudományos tény is:

az emberi faj hímeire nagy hatással vannak a magassarkú női cipők.

A vicces nevű, de nagy múltú és szakmailag megkérdőjelezhetetlen Archives of Sexual Behaviour szakfolyóiratban közölt tanulmány szerint a férfiak sokkal inkább hajlamosak segíteni egy tűsarokban billegő nőnek, mint egy alacsonyabban csoszogónak. Az őrületesen szexi nevű Universite de Bretagne-Sud szakembereinek kutatása jó hír minden cipőgyártónak és pornófilm-rendezőnek.

photo_camera Oroszpárti szakadár ellenőrzi egy nő autóját 2014 júniusában az ukrajnai Mariupolban. AFP PHOTO / VIKTOR DRACHEV

A kutatás vezetője az a Nicolas Guéguen volt, akinek korábban már azt is sikerült bizonyítania, hogy a női agyra viszont a férfiak kezében lévő gitártok van frenetikus hatással, és publikációs listája számos hasonló tudományos áttörést tartalmaz. Guéguen szerint a mostani kutatás eredményeivel nem lehet vitatkozni:

"A női cipő sarkának mérete komoly hatással van a férfiak viselkedésére. Egyszerűen arról van szó, hogy a magas sarok szebbé tesz."

A francia egyetem kutató 19 éves önkéntesnőkre adtak olyan cipőket, amelyek sarkának magassága 9 centi, 5 centi vagy alig 0,5 centi volt. A különböző sarokmagasságú nőknek aztán 25-50 év közötti férfiak segítségét kellett kérniük változatos élethelyzetekben.

Az egyik ilyen kísérletben a nőknek az "elnézést uram, a nemek egyenjogúságával kapcsolatos felmérést készítünk - kitöltené a kérdőívünket?" kérdést kellett feltenniük. A lapos cipőt viselő nőknek csak a férfiak 46,7 százaléka mondott igent, míg a közepesen magas sarkúaknak 63%, a tűsarkúaknak pedig 83%.

Egy másik kísérlet azt bizonyította be, hogy ha egy tűsarkas nő elejt egy kesztyűt az utcán, a férfiak 50 százalékkal hajlamosabbak felvenni azt neki, mintha egy lapos sarkút viselő nő ejtené azt el. A kutatás részeként sikerült bebizonyítani, hogy a szórakozóhelyeken a férfiak hajlamosabbak olyan nőkre ráhajtani, akik tűsarkúban vannak. És azt is, hogy a nők segítőkészségére semmilyen hatással nincs, hogy a segítséget kérő nőtársuk milyen sarkú cipőben tipeg.

Guéguen szerint a jövőben azt kellene megvizsgálni, hogy a férfiakra gyakorolt hatásnak egyszerűen a sarok magasságához van-e köze, vagy ahhoz, hogy a tűsarkot viselő nők máshogy lépkednek. Feltételezése szerint mivel a médiában megjelenő, szexin viselkedő nők gyakran magassarkúban vannak, a férfiak az ilyen cipőkről már automatikusan a szexre asszociálnak.

(via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.