Már csak egy ugrás, hogy megpályázzuk a 2024-es olimpiát

sport
2014 december 12., 11:36
comments 223

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke jelentette be, hogy annyira kedvezően alakították át az olimpiai rendezési elveket, a gigarendezvények helyett az olcsóbb, gazdaságosabb játékokra helyezve a hangsúlyt, hogy össze is hívja február hatodikára a MOB közgyűlését, ahol a téma:

rendezzen Budapest olimpiát 2024-ben.

A MOB-elnök azt mondta a Sportgéza tudósítása szerint, hogy

olyan kisebb város, mint például Budapest is, korábban nehezen tudták volna megoldani a rendezést. Most annyi a könnyítés, hogy egész országra kiterjedő olimpia lehet. Nemcsak lehet, kell is használni Debrecen vagy Győr, esetleg más városok adottságait. Az sem kizárt, hogy határon átnyúló rendezvények is lehessenek. Az esély tehát nőtt egy pályázatra”.

Borkai szeretné, ha a politika távol maradna a rendezés körüli vitából, azt a sport és a közgazdaság oldaláról kellene megközelíteni. Arról, hogy korábban milyen költségekkel és helyszínekkel számoltak, itt írtunk.

A 2024-es olimpiára - amit egyébként várhatóan nem európai ország kap - jövőre kell benyújtani a pályázatot, 2017-ben lesz döntés róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.