Századvég: Kevés dolgot szeretnének a magyarok annyira, mint az iskolai drogtesztet

POLITIKA
2014 december 17., 14:42
comments 198

Telefonos közvéleménykutatást végezett a kormány agya, a Századvég az utóbbi napok legeslegforróbb témájában, a drogtesztek ügyében. És mi lett az eredmény? Természetesen az, hogy

Kocsis Máté annyira együtt él a magyar közvéleménnyel, amennyire csak lehet.

A magyarok ugyanis a közvéleménykutatás szerint eléggé szeretnék, hogy az iskolákban drogtesztnek vessék alá a gyerekeket: 57 százalék támogatja ezt. Már ha "önkéntesen" és/vagy (?) "szülői kérés alapján" "tennék lehetővé" a vizsgálatot.

Slide4

És a politikusokat, újságírókat? És a "rendőröket, pénzügyőröket stb." (ami azért vicces, mert az ő kötelező jellegű drogszűrésüket senki nem vetette most fel)? 61 százalék.

Slide5

A magyarok 64 százaléka szerint egyébként nem elég szigorú a drogfogyasztás jelenlegi szabályozása.

Slide2

Annyira a szigorúság pártján áll a magyar, a Századvég szerint 86 százalékunk szerint a könnyűdrogokat sem kellene legalizálni.

Slide3

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.