Az ELTE Kelet-Európa és Közép-Ázsia 15. legjobb egyeteme

oktatás
2014 december 18., 05:50
comments 38

Mindig arról panaszkodunk, hogy az egyetemi ranglistákat amerikai meg angol egyetemek uralják, és hogy magyar egyetem még véletlenül se szokott felférni rájuk.

Ennek most vége,

hiszen Kelet-Európa és Közép-Ázsia 15. legjobb egyeteme lett az idén az ELTE, de öt másik magyar felsőoktatási intézmény is felkerült a friss százas térségi ranglistára, írja  Magyar Nemzet.

A lap szerint hat magyar egyetem is felkerült a jó nevű Quacquarelli Symonds (QS) friss nemzetközi régiós felsőoktatási rangsorára. A kelet-európai és közép-ázsiai térség százas listáján 15. helyen végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, míg a Szegedi Tudományegyetem a 22., a Műegyetem a 24., a Debreceni Egyetem a 25. lett, a Budapesti Corvinus Egyetem a 42. helyre került, a Pécsi Tudományegyetemet pedig az 51-60. helyre sorolták.

Harminc ország több mint háromszáz intézménye közül az élen a moszkvai Lomonoszov egyetem végzett.

Az ELTE-nek gratulálunk, ha Közép-Ázsiában kell helyt állni, hát ott fogunk helyt állni!

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.