Barack Obamát nézték már parkolófiúnak és pincérnek, a feleségét áruházi eladónak

életmód
2014 december 18., 13:37
comments 89

Nem egyszerű feketének lenni az Egyesült Államokban, derül ki Barack és Michelle Obama interjújából, amit a People-nek adott a POTUS és a FLOTUS.

"Nem létezik olyan korombeli, öltönyös, fekete férfi, aki ne jött volna ki egy étteremből és várt volna az autójára anélkül, hogy valaki oda ne adta volna neki a kocsikulcsát"

- mondja Obama az interjúban.

Felesége, Michelle felidézi az esetet, amikor szmokingba öltözött férjét egy gálavacsorán kávéért küldték, egyszer pedig őt magát nézték bolti eladónak a Targetben, és kérték, vegyen le valamit a polcról.

photo_camera Barack Obama (balra) és Michell Obama (jobbra). Középen fehérben Angela Merkel. Képünk nem a Targetben készült.

Az általunk megélt kis kellemetlenségek és megaláztatások mit sem számítanak ahhoz képest, amit az előző nemzedék megtapasztalt.

"Az egy dolog, hogy engem összekevernek a pincérrel egy vacsorán. Más dolog az, hogy rablónak nézik és megbilincselik a fiamat, vagy ami még rosszabb, csak úgy sétál az utcán, és úgy öltözik, ahogy a tizenévesek öltözködnek"

- mondta az amerikai elnök, utalva az elmúlt hónapok feketékkel szemben elkövetett rendőrségi túlkapásaira.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.