9 tuti karácsonyi tipp és trükk az irodába

ünnep
2014 december 19., 10:20
comments 78

A karácsony előtti hetek hagyományosan izgatott várakozással, készülődéssel telnek. Mi kerül a fára? Mi kerül a fa alá? Mi kerül az ünnepi asztalra?

Mi kerül ennyibe?

Pedig a pénz nem minden, sőt. Sokkal fontosabb az odafigyelés, a melegség, a szeretet. Sokkal fontosabb, hogy ki tudjunk lépni – ha csak néhány napra is – a hétköznapi mókuskerékből, és végre teljes lényünkkel azokra figyeljünk, akikre év közben, a rohanásban (talán közhely, de mint minden közhelyben, ebben is van egy jó adag igazság) nem szenteltünk annyi időt, amennyit megérdemeltek volna.

Ehhez adunk most néhány egyszerű ötletet. Pár, pár száz, de legfeljebb pár ezer forintból a legszürkébb, legunalmasabb irodát is ünnepi díszbe öltöztethetjük, mosolyt varázsolva ezzel az az arcokra és, ami talán még ennél is fontosabb: szeretetet a szívekbe.

9. Egzotikus déligyümölcsök héja

Ha déligyümölcsöt fogyasztasz, héját őrizd meg: kitűnő, karácsonyi hangulatú dekoráció. Aztán ha megrohad, legfeljebb Vízkeresztkor kidobod. De ha megfelelőek a légköri viszonyok az irodában, húsvétra kiszárad, és tejberizsre, süteményre reszelhető!

18a 19a

  • Költség: 0 Ft
  • Idő: 2 mp
  • Nehézségi fokozat: igen könnyű (1/10)

8. Asztali csillagszóró

Közeledik a karácsony, gyűlnek a leadatlan munkák, egyre jobban szorít a határidő? És ráadásul ebben a pillanatban elmegy az internet? Úgy érzed, megőrülsz? Kerüld el a stresszt, és varázsolj ünnepi hangulatot a munkaállomásodra egy csillagszóró meggyújtásával!

Pro Tipp: Használj illatosított csillagszórót, a kollégák hálásak lesznek érte.

8a

  • Költség: 200 Ft
  • Idő: 2 mp
  • Nehézségi fokozat: 2/10

7. Esztétikus dekorszalag

Íme a bizonyíték arra, hogy a pénz nem minden. Az országban jártunkban-keltünkben rengeteg olyan dologra lelhetünk, ami karácsony tájékán jól jöhet a díszítéshez. Ez a sárga színű, feliratos dekorszalag különösen a komplementer jellegű lila lufival mutat jól, és ha hiszed, ha nem, pont ezek az idei karácsonyi szezon divatszínei!

4a

  • Költség: 0 ft
  • Idő: 5 perc
  • Nehézségi fokozat: 3/10

6. Fenyőillat fillérekből

Elgondolkodtál már azon, mi a legkülönlegesebb a karácsonyban? Igen, az illatok. A bejgli illata. A ponty illata. A bejgli- és pontyszagú asszony illata. És nem utolsósorban a fenyőfa semmivel össze nem hasonlítható illata. Sajnos napjainkban nem mindenki engedheti meg magának, hogy valódi fenyőfát állítson, de ez nem lehet akadálya az ünnepi hangulatnak. Így varázsolj karácsonyillatot az oroszlánszagú irodába:

photo_camera "Peace" és "Royal Pine X-tra Strength" - két illat, ami nem tévedhet
photo_camera X-tra Xmas!
photo_camera Ne féljünk keverni az illatokat, a Peace és a Royal Pine tökéletesen illik egymáshoz
  • Költség: 590 Ft ("Peace" illat); 790 Ft ("Royal Pine" illat)
  • Idő: 5 mp
  • Nehézségi fokozat: igen könnyű (1/10)

5. Ízléses Szűz Mária-szobor

Nem mindenkinek telik egy komplett Szent Családra jászollal, háromkirállyal, szamárral és juhokkal, de ez nem lehet akadálya az ünnepi hangulatnak! Ez a vándor-Szűz Mária kicsit drága volt ugyan, de minden fillért megért: azóta is számos, illetve számtalan szerkesztőség életét töltötte meg szeretettel.

Pro Tipp: kis kézügyességgel agyagból, gyurmából is elkészíthető!

2a

  • Költség: 6500 ft (igen drága)
  • Idő: 5 mp
  • Nehézségi fokozat: 1/10

4. Ünnepi, „töviskoszorú” jellegű billentyűzetkivilágítás

Munkakörnyezetünk fontos része a billentyűzet, érdemes ilyenkor karácsony tájékán egy kis figyelmet fordítani rá! Egy jól eltalált billentyűzetkivilágítás a legszomorúbb munkaállomást is feldobja, ezen kívül növeli a termelékenységet, és kivívja a kollégák feltétlen csodálatát.

6a

  • Költség: dekorfény: 2000 Ft (drága) + billentyűzet 26 000 Ft (igen drága)
  • Idő: 1-2 perc
  • Nehézségi fokozat: 2/10

3. Esztétikus képernyővédő

Agyzsibbasztó Excel-tábla? Rosszul encode-olt Word file? Idegesítő pop-upok? Mindezt észre sem veszed, ha monitorodat feldíszíted ezzel az igényes, ünnepi hangulatú ezüst-vörös girlanddal.

Pro tipp: ezt a díszt alufóliából magunk is elkészíthetjük, nem kell más hozzá, mint egy olló és sok-sok türelem!

5a

  • Költség: 400 Ft (közepesen drága)
  • Idő: 1 perc
  • Nehézségi fokozat: 3/10

2. Gazdaságos (budget) szaloncukor házilag

Ha unod már a zselést, a marcipánost és a nugátost, készíts szaloncukrot házilag! Köztudomású, hogy a saját készítésű ajándékoknak mindenki sokkal jobban örül, mint a boltban vásárolt tömegcikkeknek. Nincs ez másképp a szaloncukorral sem, azt pedig nem is gondolnád, hogy az alapanyagok a legtöbb irodában rendelkezésre állnak!

photo_camera Kockacukor, használt tavalyi csomagolópapír és duct tape minden jól felszerelt irodában található
photo_camera 1. lépés: Két kockacukrot helyezz egymás mellé egy megfelelő méretűre alakított csomagolópapírra. Ha ollóval vágod, szabályos lesz, ha kézzel téped, rusztikus hatást érhetsz el. A méretezésnél vigyázz, ha túl nagy a papír, kibontáskor csalódást okozhat, ha viszont túl kicsi, nem férnek el benne a kockacukrok. Ügyelj arra, hogy ebben a munkafázisban a csomagolópapír színes fele nézzen lefelé - később az kerül majd a szaloncukor külső oldalára!
photo_camera 2. lépés: A papírt a két kockacukorból álló hasáb hosszanti oldalán tekerd meg, mintha csak szaloncukrot készítenél.
photo_camera 3. lépés: Az elkészült szaloncukrot duct tape-pel erősítsd a fenyőfára (amennyiben van fenyőfád). Ügyelj arra, hogy elég vastag ágat válassz, mert a szaloncukor súlya a vékonyabb, gyengébb ágakat lehúzhatja, rossz esetben le is törheti, és akkor tönkremegy a fenyőfád, és sírni fog mindenki, főleg a gyerekek, és megint te leszel a hibás, mert elbasztad a karácsonyt.
  • Költség: 0 Ft (talált alapanyagokból)
  • Idő: 2 perc
  • Nehézségi fokozat: 4/10

1. Karácsonyi vacsora fillérekből

Az ünnepi előkészületekkel az a baj, hogy mire véget érnek, mindenki belefárad a készülődésbe, és ahogy egy utolsót rottyan a fazékban a töltött káposzta, már az egész család romokban hever a kimerültségtől. Szerencsére van megoldás: ez az ízletes készétel megkímél a főzés fáradalmaitól, így több idő jut azokra, akiket igazán szeretsz.

Pro Tipp: Ha pár nappal korábban megveszed, tökéletesen összeérnek az ízek. Szentestén csak bedobod a mikróba, és te leszel a Karácsony Sztárja!

17a

  • Költség: 423 Ft (olcsó)
  • Idő: 2 perc
  • Nehézségi fokozat: 1/10

Örömökben gazdag, prémium jellegű, innovatív karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.