Két kép ugyanarról a galaxisról

tudomány
2014 december 19., 10:06
comments 29

srehk0xyxihmbw7uxdqk

A baloldali képet a Hubble űrteleszkóp készítette a Messier-82 nevű galaxisról, amit Szivar-galaxisnak is szoktak hívni a csillagászok, ha épp olyanjuk van. A másik kép pedig a Chandra űrtávcső röntgenképe ugyanarról. Ha valaki esetleg arrafelé sétálna, a Hubble képét keresse, szabad szemmel valami ilyesmit lehetne látni az M-82-ből, mielőtt az alacsony nyomás miatt felforr a vérünk, megfagy a zselé a szemgolyónkban és megfulladunk. Persze, ha védőöltözetben jár arra, akkor ezektől a hatásoktól sem kell tartania. (io9)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.