Óriási leépítés jöhet a paksi atomerőműben

gazdaság
2014 december 19., 09:18
comments 198

Lázár János már korábban elmondta, hogy a kormány fejvadászokkal kerestet új menedzsereket a paksi atomerőmű élére, mert bár ez erőmű pénzügyi mutatói kedvezőek, az üzem nem a kormány által elvárt hatékonysággal üzemel. Ez nagyrészt ellenkezik azzal, amit a paksi bővítés bejelentése idején a kormányzati politikusok az erőműről mondtak.

A Népszabadság most paksi forrásoktól úgy értesült, hogy a kormány arra utasította a nagyjából 2500 dolgozót foglalkoztató üzemtől azt kérte a kormány, hogy rúgjon ki 800 munkavállalót. Ezt a vállalat irányítói megvalósíthatatlannak tartják, szerintük ez már veszélyeztetné az erőmű biztonságát. A kormány pedig erre válaszul dönthetett úgy, hogy új vezetőket állít az erőmű élére, akik alacsonyabb létszámmal is vállalnák az üzemeltetést. (nol.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.