Több millió euróval akarták megkenni a görög képviselőt, hogy átszavazzon

külföld
2014 december 19., 13:44
comments 16

Az egyik kisebb ellenzéki jobboldali görög párt, a Független Görögök képviselője bejelentette ma, hogy megpróbálták megvesztegetni, hogy szavazza meg a görög elnököt a parlamentben.

Pavolsz Haikalisz elmondta, 700 ezer eurót ígértek neki készpénzben, továbbá az adósságai elengedését és reklámszerződéseket is kilátásba helyzetek – az egész csomag értéke 2-3 millió euró körül lehetett. Egy meg nem nevezett férfi kereste meg a képviselőt még december 6-án. A párt elnöke megerősítette a dolgot, sőt, állítólag hang- és videófelvételeik is vannak, amit, ha úgy adódik, nyilvánosságra is fognak hozni.

A kormány szóvivője szerint "rosszul előadott színházi jelenet" van csak a felvételeken.

A kormánypártoknak tényleg nagyon fontos, hogy megszavazzák az elnököt, hiszen ha ez nem sikerül, akkor új választások lesznek, amit a Sziriza nevű szélsőbalos formáció nyerhet (erről itt írtunk bővebben).

Emiatt most valószínűleg tényleg szinte lehetetlenné válik, hogy a parlament meg tudja választani az elnököt, mivel ehhez az kellene, hogy ellenzékiek átszavazzanak, legalább huszonöten. A megvesztegetési kísérlet után viszont minden potenciálisan átállított képviselő gyanús lesz.

(Ekathimerini, AP.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.