Újraindulhat a magyar gázszállítás Ukrajnába

gazdaság
2014 december 19., 06:54
comments 39

Az FGSZ Földgázszállító Zrt. már vizsgálja, hogy fennállnak-e még azok az okok, amik miatt szeptember végén leállították az Ukrajnába irányuló földgázszállítást. Az ok ekkor hivatalosan a téli ellátás biztonsága és a magyar tárolók feltöltése volt, de a sajtó már szeptemberben találgatta, lehetett-e a köze a gáz elzárásához annak, hogy Alekszej Miller, az orosz Gazprom vezetője épp a magyar döntés előtti napon látogatott Budapestre, hogy tárgyalásokat folytasson. Oroszországnak pedig politikai érdeke, hogy Ukrajna csak orosz forrásból, az oroszok által megszabott feltételekkel kaphasson gázt.

Az FGSZ most azt mondja, befejeződött a magyar gáztárolók feltöltése, november 27. óta nem is érkezik több gáz ezekbe. Ráadásul az időjárás is enyhe, ezért semmi nem indokolja, hogy tovább szüneteltessék az Ukrajna felé irányuló gázexportot. (via Napi Gazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.